Русија

Мирно небо над Русијом: Симоњан захвалила руској ПВО, дрон оборен у близини њеног дома

"Хвала нашим системима ПВО што је све прошло без жртви и материјалне штете", поручила је главна уредница РТ и медијске групе "Русија сeводња"
Мирно небо над Русијом: Симоњан захвалила руској ПВО, дрон оборен у близини њеног домаwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov/Global Look Press

Дрон који су руски системи ПВО оборили у Истринском округу пао је близу куће главне уреднице РТ и медијске групе "Русија сeводња" Маргарите Симоњан, јавила је на Телеграму.

Симоњан је поделила слику из свог дворишта и прецизирала да је украјински дрон, оборен средствима противваздухопловне одбране, пао у суседну улицу.

"Хвала нашим системима ПВО што је све прошло без жртава и материјалне штете", поручила је.

У наредној објави, ипак, додала је да је, "како јавља гувернер Московске области Андреј Воробјов, у нашем сеоцету је повређено двоје људи".

Јутрос је кијевски режим покушао да изведе два терористичка напада на Москву дроновима. Међутим, како је саопштило руско Министарство одбране, оба напада су спречена, руски системи ПВО оборили су украјинске дронове.

У нападу на Истрински округ, делови дрона који је оборен повредили су двоје људи и оштетили прозоре на три стамбена објекта.

Московски аеродроми су привремено, из разлога који су ван њихове контроле, а како би се осигурале додатне мере безбедности, увели ограничења на пријем и пуштање летелица.

image