Русија

Спречен још један терористички напад кијевског режима на Москву, огласио се Стејт департмент (ВИДЕО)

Системи ПВО уништили су два дрона која су летела ка Можајском и Химкинском округу Московске области, а трећи је поражен системима за електронско ратовање, срушио се и пао у насељу Москва Сити, наводи се у саопштењу руског Министарства одбране
Спречен још један терористички напад кијевског режима на Москву, огласио се Стејт департмент (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Denis Bocharov/news.ru

Руски ПВО системи спречили су синоћ покушај кијевског режима да уз помоћ три дрона изведе терористички напад у Москви, саопштило је Министарство одбране Русије.

Уништена су два дрона која су летела ка Можајском и Химкинском округу Московске области, а трећи је погођен системима за електронско ратовање, срушио се и пао у насељу Москва Сити, додаје МО.

Није било жртава, наводи се у саопштењу.

Дописник "РИА Новости" који се јавио са места где је пао трећи дрон, јавља да су на згради у коју је дрон ударио приликом пада и на згради преко пута у бизнис центру Москва Сити оштећени прозори.

Према његовим информацијама, на месту где је разбијено стакло на вишеспратници видљиви су трагови пожара или експлозије. А у стамбеној згради на Красногвардијском пролазу виде се разбијени прозори на нивоу трећег спрата.

На лицу места је полиција, опрема Министарства за ванредне ситуације (МЧС), полицијска и техничка возила, ситуација је мирна, каже извор.

Представник специјалних служби је за "РИА Новости" рекао да су делови уништеног дрона оштетили и приватни дом и део ненасељене зграде на периферији Москве у Химкинском округу.

Срушен је кров једне приватне куће на површини од око 40 квадратних метара, а ту је и поломљено стакло. У оштећеној згради која се налази у истој улици налазе се само локали. Повређених није било, рекао је представник Хитне помоћи.

Овакви инциденти су постали учестали, а руско Министарство одбране их тумачи као покушај терористичког напада у режији Кијева.

Стејт департмент: На Украјинцима је како ће да се бране

САД не подстичу нити омогућавају нападе на територији Русије, рекао је портпарол америчког Стејт департмента, након што су руске власти саопштиле да су осујетиле покушај напада дроновима на Москву рано овог јутра.

''На Украјини је да одлучи како ће се бранити од руске офанзиве која је почела у фебруару прошле године'', саопштио је портпарол и додао да Русија у сваком тренутку може да оконча рат повлачењем из Украјине, преноси Ројтерс.

Агенција наводи да САД, поред тога што од почетка рата пружају подршку Украјини у виду наоружања и друге војне опреме, противе се нападима унутар територије Русије.

У последње време украјинске власти све чешће прибегавају терористичким методама, рекла је раније портпаролка руског МСП и објаснила да је то због очигледно неуспешне контраофанзиве Оружаних снага Украјине, коју великодушно спонзоришу САД и друге земље НАТО-а.

Терор којим се користи кијевски режим додатно погоршава украјинску кризу и одлаже изгледе за њено мирно решавање, истакла је тада Марија Захарова.

image