Русија

Срушио се авион у Тверској области, "Росавијација" потврдила да је Пригожин међу погинулима (ВИДЕО)

У паду приватног авиона погинуло свих десет путника

Приватни авион срушио се у Тверској области, у њему је било десет људи и сви су погинули, саопштило је руско Министарство за ванредне ситуације.

Оснивач приватне војне компаније "Вагнер" Јевгениј Пригожин био је на списку путника, наводе из Министарства, преносе "РИА Новости".

"Према подацима Министарства за ванредне ситуације Русије, у Тверској области, у близини села Куженкино, срушила се приватна летелица 'Ембраер легаси' која је летела из Москве за Санкт Петербург. У авиону је било десет људи, укључујући три члана посаде. Према прелиминарним информацијама, сви су погинули", наводи се у извештају Министарства.

Федерална агенција за ваздушни саобраћај "Росавијација" је потврдила да је Јевгениј Пригожин био у авиону који се срушио у Тверској области, преносе "РИА Новости".

"Росавијација" је саопштила да су се у авиону налазили следећи путници: Сергеј Пропустин, Јевгениј Макаријан, Александар Тотмин, Валериј Чекалов, Димитриј Уткин, Николај Матусејев, Јевгениј Пригожин, као и чланови посаде: командант Алексеј Левшин, копилот Рустам Каримов и стјуардеса Кристина Распопова.

И званични канал ПМЦ Вагнер је на Телеграму потврдио смрт Јевгенија Пригожина.

Лет авиона "Ембраер 135" (ЕБМ-135БЈ) извршавао се на основу дозволе за коришћење ваздушног простора издате у складу са утврђеном процедуром, додају из "Росавијације".

На друштвеним мрежама се појавио снимак пада авиона, а око 20 часова пронађена су тела осморо мртвих на месту пада авиона, речено је "РИА Новостима" у Хитној помоћи.

Федерална агенција за ваздушни саобраћај ("Росавијација") је саопштила да је формирана комисија која је почела да истражује околности и узроке несреће са авионом "Ембраер-135" (ЕБМ-135БЈ), која се догодила 23. августа у Тверској области.

"Покренута је истрага о паду авиона који се вечерас догодио у Тверској области. Према информацијама са списка путника, име и презиме Јевгенија Пригожина било је на листи", навела је агенција.

Авион је припадао "МНТ-аеро", компанији специјализованој за бизнис транспорте.

Комисија "Росавијације" је на месту несреће почела да прикупља материјал о припремљености посаде, техничком стању авиона, метеоролошкој ситуацији на рути лета, раду диспечерских служби, као и функционисању радиотехничке опреме.

У овој фази истраге специјалисти ће такође потражити и опрему за објективну контролу лета, како би се потом декодирао и анализирао запис са црне кутије.

Службе хитне помоћи саопштиле су за агенцију ТАСС да се авион запалио након што је ударио у земљу, а био је у лету мање од 30 минута.

Главно истражно одељење Истражног комитета отворило је поводом пада авиона у Тверској област кривични поступак због кршења правила безбедности саобраћаја и функционисања ваздушног саобраћаја, саопштено je из Истражног комитета.

Додаје се да је на лице места изашла екипа за увиђај, биће заказана сва неопходна вештачења и обављене све радње како би се утврдио узрок несреће.

Према незваничним информацијама, пословни авион, који је пао у Тверској области, нестао је са радара 26 минута након узлетања.

"У 17.54 часова 'Ембраер ЕРЈ-135БЈ Легаси 600' полетео је са аеродрома Шереметјево ка аеродрому Пулково у Санкт Петербургу. У једном тренутку авион је нестао са радара, а на велики број позива диспечера, посада авиона није одговарала. Авион се срушио недалеко од села Куженкино и запалио се. Посада од троје људи и седам путника погинули су на лицу места", објавили су руски медији. 

Портпаролка америчког Савета за националну безбедност Адријен Вотсон изјавила је да је Бела кућа упозната са информацијама о паду авиона у Тверској области, на којем се, према информацијама, налазио Јевгениј Пригожин, пренеле су "РИА Новости".

image
VV inauguration
banner