Русија

Руске снаге ликвидирале четири украјинска чамца са диверзантима на Криму

Непозната лица су синоћ отворила ватру на камп насеље на обали Крима у комe су спавали цивили, нема жртава
Руске снаге ликвидирале четири украјинска чамца са диверзантима на Криму© Tanjug/AP Photo/Libkos

Руске снаге су на Криму уништиле четири чамца са украјинским диверзантима који су претходно отворили ватру на камп насеље са цивилима у Оленовки, преноси Телеграм канал "Шот".

Према информацијама канала, диверзанти су ликвидирани јутрос око четири часа у близини Рта Тарханкут. Према досадашњим информацијама, у чамцима је било 15 до 20 људи.

Непозната лица су започела пуцњаву код рта који је најзападнија тачка Крима, у једном кампу са цивилима који су у то време спавали.

У нападу нико од цивила није страдао, прецизира "Шот".

Прва пуцњава је одјекнула око 3:50 у кампу "Еленовка вилиџ", очевици тврде да је пуцано из ручног противтенковског бацача граната.

"Када су се људи пробудили и изашли из кућа и шатора на плажи, угледали су два гумена чамца недалеко од обале. У њима је било 10 непознатих људи. Један од њих је пуцао, али погодио је само једном, након чега је група нестала", пише извор.

Од места где се пуцало, до украјинског Очакова има око 140 километара воденим путем, што би глисером могло да се пређе за три до четири сата.

Једна од верзија коју предлаже извор, тј. разлог напада може да буде "покушај да се направи представа са украјинском заставом на Криму", с обзиром на то да Украјина данас слави Дан независности.

image