Руска авијација доминира: Зауставили напад Украјинаца код Роботина

"Очекивали смо да ће ове ноћи доћи до офанзиве у овом правцу, али по свему судећи, после ваздушног удара превијају ране и бар су привремено одустали од ових планова", рекао је саветник лидера ДНР Јан Гагин

Захваљујући удару руске авијације на Оружане снаге Украјине у близини насеља Работино код Запорошке области спречена је офанзива непријатеља, која се очекивала синоћ у овом правцу, рекао је саветник лидера ДНР Јан Гагин, преносе "РИА Новости".

Украјинске снаге су у близини Работина концентрисале "око 100 комада технике и велику количину живе силе", рекао је Гагин.

"Недавно је наша авијација и артиљерија у овој области задала озбиљан ударац и охладила жар нападача. Очекивали смо да ће ове ноћи доћи до офанзиве у овом правцу, али, по свему судећи, после ваздушног удара превијају ране и бар привремено су одустали од ових планова", рекао је Гагин.

Лидер покрета "Заједно са Русијом" Владимир Рогов је нешто раније казао да је "током борби за Работино оборен непријатељски ловац и да су уништена непријатељска оклопна возила, која сада горе и у селу и на периферији".

Оружане снаге Украјине гранатирају и јуришају на Работино већ више од два месеца, у селу није остала ниједна кућа. Украјинска војска се толико жестоко бори за ово насеље да би отворила свој пут ка Токмаку, али руске јединице успешно одолевају овим плановима, објаснио је војник специјалних снага армије "Осман" са надимком Горец.

Украјинска војска је велики број војне технике и војника стационирала код Угљедара, планирају пробој, али неће им поћи за руком, додао је Гагин.

"Што се тиче Угљедара, непријатељ тамо већ неколико дана концентрише велики број људства и технике, али у овом тренутку то им не успева", рекао је он и додао да тамо активно ради руска артиљерија.