Русија

Руске снаге спречиле терористички напад: Кијев поново кренуо дроном на Москву

Системи противваздушне одбране су уништили дрон изнад територије Истринског округа Московске области, јавило је руско Министарство одбране
Руске снаге спречиле терористички напад: Кијев поново кренуо дроном на Москвуwww.globallookpress.com © Bocharov Denis/news.ru

Кијевски режим је покушао да изведе још један терористички напад у Москви користећи дрон, међутим, руске снаге су реаговале на време и спречиле напад, саопштило је руско Министарство одбране.

Напад се десио у 2 часова после поноћи, а непријатељ је користио дрон авионског типа, прецизирало је Министарство.

"Системи противваздушне одбране су уништили дрон изнад територије Истринског округа Московске области", наводи се у саопштењу.

То је нешто раније јавио и градоначелник руске престонице Сергеј Собјанин. Нема жртава нити материјалне штете, а на лицу места раде специјалне службе, написао је он на Телеграму.

Московски аеродроми "Домодедово" и "Внуково" синоћ су ограничили летове, а то је трајало око сат времена, преносе "РИА Новости".

Слично се десио 21. августа када је кијевски режим уз помоћу два дрона покушао да изведе терористички напад на руску престоницу, што им ни тада није пошло за руком.

Аеродроми сада раде по редовном распореду, додаје руска медијска агенција.

У последње време украјинске власти све чешће прибегавају терористичким методама, рекла је раније портпаролка руског МСП и објаснила да је то због очигледно неуспешне контраофанзиве Оружаних снага Украјине, коју великодушно спонзоришу САД и друге земље НАТО-а.

Терор којим се користи кијевски режим додатно погоршава украјинску кризу и одлаже изгледе за њено мирно решавање, истакла је тада Марија Захарова.

image