Русија

Симоњан: Такер жели интервју са Путином

Главна уредница медијске групе "Расија севодња" имала је поруку и за "уплашене патриоте" који би да се врате назад у Русију
Симоњан: Такер жели интервју са Путином© Maksim Konstantinov/Global Look Press

Главна уредница медијске групе "Расија севодња" и телевизије РТ Маргарита Симоњан изјавила је да популарни амерички телевизијски водитељ Такер Карлсон жели да интервјуише руског председника Владимира Путина, те је замолила надлежне да ову информацију пренесу шефу државе.

"Он баш жели да интервјуише председника. Ако би неко, којим случајем пренео ту информацију нашем председнику било би супер", рекла је Симоњанова у интервјуу за телевизију "Русија 1".

Такер Карслон је добро познат по критикама на рачун администрације америчког председника Џозефа Бајдена, па је пре неколико дана изјавио да садашња америчка администрација жели да промени власт у Русији не схватајући да је реч о веома сложеној земљи са хиљадугодишњом историјом и огромним нуклеарним арсеналом.

Симоњан је рекла да се беспилотна летелица други пут за недељу дана срушила у близини њеног стана.

"Они желе да демонстрирају хорор налик на онај који се десио 11. септембра са кулама близнакињама како бисмо сви ми упали у панику и потрчали код председника са речима: 'Доста, нећемо више никога да бранимо, никаква земља нам више није потребна. Хајде да све вратимо само да ти дронови престану да лете'. Они на то рачунају, али греше. Неће се то десити. Ми смо другачији, време је да то и сазнају", истакла је Симоњанова у интервјуу за телевизију "Русија 1".

Руске снаге, истиче она, чине све што могу како би одбили нападе дроновима, и за сада у томе успевају. Цивилне власти онда "ускачу" како би брзо отклониле штету, наместиле прозоре и плочице.

И док непријатељ покушава да терорише народ у Русији, Симоњанова има поруку и за све оне "уплашене патриоте" које су издале земљу, а сада желе да се у њу врате.

Као хришћанка, она сматра да свима треба опростити - али уз неколико "али".

Њен рецепт је да покажу "активно покајање" тако што ће почети да помажу фронту и учесницима специјалне операције.

"Треба опраштати уз активно покајање, које директно следи и из Библије. Шта може бити активно покајање у овом случају? На пример, можете доћи и живети док дронови лете изнад вас или се залећу у ваше прозоре, као што сви ми радимо. На пример, можете да сакупљате новац и трошите свој новац - купујете УАЗ-ове, купујте униформе и дронове и све то шаљете на фронт, као и сви ми. На пример, можете помоћи породицама мобилисаних, добровољцима, нашим херојима, као што и ми помажемо. То се зове активно покајање", поручила је Симоњан.

Она је појаснила да савршено разуме и зашто њени сународници сада желе да се врате у домовину. Видели су, каже "како је то заиста".

"Иста вековна илузија, инспирисала нас је још 80-их, а онда нас докрајчила 90-их, да је то светли град на брду, све је ту и да ће нас велика Америка научити и слободи, и начину живота, и благостању. Да ће нас томе научити Запад генерално. А онда дођу тамо и сазнају да све то није тако", сигурна је Симоњан.

Илуструјући своје речи, навела је званичну статистику према којој је у Америци прошле године од прострелних рана гинуло 15 деце дневно, док се у Великој Британији, према њеним информацијама, 1.000 људи смрзло јер нису могли да приуште грејање.

Просечна листа чекања за посету гинекологу тамо је 31 дан, а 11,5 милиона људи, према подацима добротворних организација, гладује.

"Видели су све, угледали светло, а сада хоће да се врате", додала је Симоњан.

image