Русија

Турски медији: Састанак Путина и Ердогана 4. септембра у Сочију

У ситуацији када председник Руске Федерације није могао да дође у Турску, наш лидер ће отићи у Русију, објавио је канал "Хабертурк"
Турски медији: Састанак Путина и Ердогана 4. септембра у Сочијуwww.globallookpress.com © Michael Klimentyev/Kremlin Pool

Састанак председника Турске и Русије Реџепа Тајипа Ердогана и Владимира Путина биће одржан 4. септембра у Сочију, јавио је турски ТВ канал "Хабертурк", позивајући се на изворе.

Раније је портпарол Кремља Дмитриј Песков, говорећи о састанку Путина и Ердогана, рекао да ће се двојица лидера ускоро састати.

"РИА Новости" су пренеле да ће Ердоганова посета Русији бити одржана пре самита Г20 у Индији. Званични представник владајуће партије Омер Челик потврдио је да ће турски лидер у блиској будућности посетити Сочи.

"У ситуацији када председник Руске Федерације није могао да дође у Турску, наш председник ће отићи у Русију. Открићемо датум: председник Ердоган ће посетити Сочи 4. септембра", објавио је турски канал.

"Блумберг" је јуче пренео да се очекује да ће се председник Турске Реџеп Тајип Ердоган следеће недеље састати са председником Руске Федерације Владимиром Путином у Русији како би разговарали о оживљавању црноморског Споразума о житу, кажу двојица турских званичника упознати са плановима.

Ердоган би могао да отпутује у Русију 8. септембра, пре свог планираног пута у Индију где ће присуствовати самиту Групе 20 у Њу Делхију, кажу извори за "Блумберг".

Турски председник је са Путином имао најмање десет телефонских разговора током ове године, укључујући и видео-конференцију којом је обележена испорука руског горива за турску нуклеарну електрану Акују у априлу ове године.

image