Русија

Москва: Кијевски режим у ћорсокаку, напади дроновима последња опција

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова реаговала је на ноћашњи напад украјинских дронова на руску територију
Москва: Кијевски режим у ћорсокаку, напади дроновима последња опцијаwww.globallookpress.com © Баранов Владимир/Globallook Press

Покушаји Украјине да дроновима нападну руску територију представљају ћорсокак у којем се налазе украјинске власти и одражавају агонију кијевског режима, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Очигледно су ова агонија кијевског режима, глупа мржња, бес и недостатак било какве перспективе довели до ових терористичких активности. Немају друге опције, у ћорсокаку су", казала је Захарова.

Министарство одбране Русије саопштило је да је ноћас спречен терористички напад беспилотним летелицама на објекте у Руској Федерацији.

Три украјинске беспилотне летелице оборене су изнад територије Брјанске области, једна изнад територије Орловске, Рјазањске и Калушке области.

Начелник Kалушке области Владислав Шапша изјавио је да су два дрона напала тај регион,  један је оборен, а други је погодио празан резервоар за нафту.

Један дрон је кренуо ка Москви, али је пресретнут изнад Московске области.

Московски аеродроми су накратко били затворени за саобраћај.

Осим тога, авион Црноморске флоте уништио је у Црном мору четири војна чамца.

"Авион поморске авијације Црноморске флоте у Црном мору је уништио четири брза војна чамца са десантним групама украјинских снага за специјалне операције са око 50 људи", истиче се у саопштењу руског Министарства одбране.

image