Русија

Путин и Лукашенко разговарали о важним регионалним и међународним питањима

Руски лидер је истакао да ће заједничким напорима моћи да превазиђу све потешкоће и обезбеде даље ширење савезничких односа
Путин и Лукашенко разговарали  о важним регионалним и међународним питањимаwww.globallookpress.com © Kremlin Pool/Global Look Press

Председници Русије и Белорусије Владимир Путин разговарали су телефоном, а главне теме разговора била су регионална и међународна питања, саопштила је прес-служба белоруског председника.

"Председник Белорусије Александар Лукашенко је данас обавио низ телефонских разговора са страним лидерима. Са председником Русије Владимиром Путином разговарао је о актуелним темама билатералног дневног реда, као и о важним регионалним и међународним питањима", наводи се у саопштењу прес-службе председника Белорусије.

Поред тога, Лукашенко је са председником Казахстана Касим-Жомартом Токајевим разговарао о областима за развој сарадње две државе. Лидери две земље разменили су мишљења и о међународним питањима. Белоруски лидер разговарао је телефоном и са првим председником Казахстана Нурсултаном Назарбајевим.

Лидери су, такође, Лукашенку упутили честитке поводом рођендана који данас прославља.

Путин је пожелео Лукашенку добро здравље, срећу, благостање и успех у државним активностима. Руски лидер је, такође, истакао да ће заједничким напорима моћи да превазиђу све потешкоће и обезбеде даље ширење савезничких односа. 

image