Русија

У Доњецку одата почаст деци жртвама украјинског тероризма

Млади активисти Доњецка положили су цвеће на Алеју анђела, деци која су постала жртве терористичких акција украјинског режима
У Доњецку одата почаст деци жртвама украјинског тероризмаwww.globallookpress.com © Ovsyannikova Yulia/ZUMAPRESS.com

У Доњецку су млади активисти положили цвеће на Алеју анђела и одали почаст деци која су страдала у терористичким акцијама украјинског режима, јављају "РИА Новости".

"Данас на дан борбе против тероризма, млади активисти су положили цвеће на споменик деци која су погинула од украјинског тероризма. Када почну да гранатирају вртиће, школе, то се више не може назвати само некаквим ратом, већ више личи на тероризам", казао је Дмитриј Коновалов, један од активиста.

Он је изразио саучешће и подсетио на трагедију која се догодила два дана раније, када је дете, девојчица од шест година, погинула од новог гранатирања украјинских трупа у центру Доњецка у близини великог тржног центра.

Наиме, Русија сваке године 3. септембра обележава Дан солидарности у борби против тероризма. 

Овај дан је се поклапа са трагичним догађајима који су се одиграли од 1. до 3. септембра 2004. године у граду Беслан у Северној Осетији, када је више од 300 људи, углавном жена и деце, погинуло у незапамћеном терористичком нападу. 

image