Херој Русије: "Леопарди" лепо горе и прелепо лете на све стране кад стану на руску мину

Оружане снаге Украјине које су опремљене војном техником НАТО земаља имају много проблема, а један од највећих су им руска минска поља, рекао је пуковник Рустам Сајфулин

Немачки тенкови "леопард" које користе украјинске трупе се прелепо разлете на све стране кад наиђу на руске мине, рекао је у интервјуу за "РИА Новости" херој Русије, пуковник Рустам Сајфулин, заменик начелника Тјуменске Више војне инжењеријске командне школе.

"Видели смо снимке како 'леопарди' и борбена возила пешадије експлодирају због наших противтенковских мина, а упозоравали су нас да је тај 'лепопард' чудо машина која ће да дође и да самеље и смрска наше трупе. Међутим, видели смо да 'леопарди' лепо горе", рекао је официр.

Руски сапери имају довољно мина за сваког "леопарда" и сваког "бредлија", нагласио је. "Чекамо их, спремни смо", додао је Сајфулин.

Оружане снаге Украјине које су опремљене војном техником НАТО земаља имају много проблема, а један од највећих су им руска минска поља, рекао је пуковник и додао да због тога трпе огромне губитке.

"Знамо ми за прописе и нормативу за постављање противтенковских и противпешадијских мина, али не откривамо их у потпуности. Гледамо да им увек оставимо изненађење. Они као да га намерно траже, и кад пронађу наше изненађење, не могу даље да иду", рекао је.

Руска минска поља постављена су у складу са свим нормама и правилима дуж целе линије фронта, нагласио је.

"Методе наших дедова из времена Другог светског рата су и даље веома ефикасне, наносе непријатељу велике губитке", додао је.

Пуковник Сајфулин је задобио две ране током Специјалне војне операције, командовао је 40. инжењерско-саперским пуком 41. комбиноване армије. За храброст и херојство у извршавању борбених задатака одликован је звањем хероја Русије.

Конкретно, у једној од борби наставио је да командује снагама које су му поверене упркос тешким повредама и., упркос непријатељској ватри, успео је да обави борбени задатак и пређе преко највеће реке у источној Украјини, Северски Доњец.