Нови покушај напада на Крим: Уништено осам украјинских дронова и три десантна чамца (ВИДЕО)

Руска авијација погодила јуришне групе украјинске неонацистичке бригаде "Азов"

Руски ПВО системи су током ноћи уништили осам украјинских дронова изнад Црног мора код Крима, саопштило је руско Министарство одбране.

"Током ноћи 10. септембра заустављен је покушај кијевског режима да изведе терористички напад беспилотним летелицама авионског типа на објекте на територији Руске Федерације. Дежурни системи ПВО уништили су осам беспилотних летелица изнад Црног мора код обале Републике Крим", наводи се у саопштењу министарства.

Како се додаје, руски авиони уништили су три десантна чамца Оружаних снага Украјине код Змијског острва, који су се кретали ка Криму.

"Ноћас су у западном делу вода Црног мора, североисточно од Змијског острва, авиони поморске авијације Црноморске флоте уништили три брза војна чамца америчке производње 'Вилард си форс' са десантним групама Оружаних снага Украјине који су се кретали у правцу кримске обале", истакло је министарство.

Руска авијација ликвидирала јуришне групе украјинске неонацистичке бригаде "Азов"

Руска авијација и артиљерија погодила је јуришне групе украјинске неонацистичке бригаде "Азов" у шумарском подручју Серебрјански, саопштио је начелник прес центра групе "Центар" Александар Савчук.

"У шумарском рејону Серебрјански, руска јуришна и војна авијација погодила је јуришне групе неонацистичке 12. бригаде 'Азов'", казао је Савчук.

Он је додао да су у краснолиманском правцу руске снаге одбиле три покушаја напада 63. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине.

Осим тога, бомбардери групе извели су три напада на два непријатељска командно-осматрачка пункта у областима Червоне Диброве и Серебрјанке.

"Непријатељ је изгубио до 50 војника, оклопно борбено возило и камионет", навео је.

Савчук је додао и да су системи за ПВО такође оборили једну украјинску беспилотну летелицу.