Руска ПВО оборила 11 украјинских дронова изнад Kрима, уништено пет беспилотних чамаца

Руска војска уништила и пет беспилотних чамаца Оружаних снага Украјине у Црном мору који су покушавали да нападну брод "Сергеј Котов"

Руска противваздушна одбрана оборила је ноћас 11 украјинских дронова изнад Kрима и један дрон изнад Брјанске области, саопштило је Министарство одбране.

"14. септембра око 05.30 по московском времену заустављен је покушај кијевског режима да изврши терористички напад беспилотном летелицом на објекте на територији Руске Федерације. Дежурни ПВО системи уништили су 11 беспилотних летелица над територијом Републике Крим", наводи се у саопштењу.

Како су додали, један дрон је уништен изнад Брјанске области.

У Министарству су навели да је руска војска уништила и пет беспилотних чамаца Оружаних снага Украјине у Црном мору који су покушавали да нападну брод "Сергеј Котов".

"Оружане снаге Украјине су 14. септембра око 05.00 часова покушале да нападну патролни брод Црноморске флоте 'Сергеј Котов' са пет беспилотних чамаца у Црном мору. Руска војска је уништила свих пет чамаца", напомиње се.

Украјинске снаге готово свакодневно нападају дроновима руске пограничне територије.

Саобраћај на Kримском мосту је привремено обустављен, објављено је на Телеграм каналу о оперативној ситуацији на мосту.

Разлози за обуставу саобраћаја нису прецизирани.

У последње време украјинске власти све чешће прибегавају терористичким методама, рекла је раније портпаролка руског МСП Марија Захарова и објаснила да је то због очигледно неуспешне контраофанзиве Оружаних снага Украјине, коју великодушно спонзоришу САД и друге земље НАТО-а.

Терор којим се користи кијевски режим додатно погоршава украјинску кризу и одлаже изгледе за њено мирно решавање, истакла је тада Марија Захарова.