Јевгениј Балицки изабран за гувернера Запорошке области; Денис Пушилин на челу ДНР

Нови-стари шеф Запорошке области захвалио је председнику Русије Владимиру Путину и заменику шефа Председничке администрације Сергеју Киријенку на подршци

Јевгениј Балицки није више привремени шеф Запорошког региона, посланици Запорошке законодавне скупштине изабрали су га за гувернера, објавио је он на свом Телеграм каналу.

"Данас су посланици Запорошке законодавне скупштине изабрали гувернера Запорошке области. Ово је велика част и велико поверење", написао је он.

Балицки је подсетио да је Запорошка област постала део Русије пре годину дана, када се становништво определило да се врати у своју домовину.

"За мене је данашњи догађај резултат свих наших корака, храбрих поступака, отворених, поштених, реализованих за добробит нашег региона и нашег народа", обратио се Балицки Козацима, пренеле су "РИА Новости".

Нови-стари шеф региона је захвалио председнику Русије Владимиру Путину и заменику шефа Председничке администрације Сергеју Киријенку на подршци.

Такође, бивши шеф "Роскосмоса", шеф дивизије "Царских вукова" Дмитриј Рогозин потврдио је да је постао сенатор Запорошке области.

Мандат је потврђен и Денису Пушилину – на седници Народног већа Доњецке Народне Републике изабран је за шефа региона.

Поред тога локални посланици су изабрали Владимира Салда за гувернера Херсонске области.