Руси уништили легло страних плаћеника и полигоне украјинских диверзантских трупа

У синоћном нападу руске војске погођена су два складишта украјинске муниције, командна и осматрачница две бригаде Оружаних снага Украјине као и ловац украјинске војске МиГ-29

Руска војска је синоћ нанела удар на места где су били размештени страни плаћеници који се боре на страни Украјине у зони Специјалне војне операције и где су се обучавали диверзантске трупе Оружаних снага Украјине, јавља руско Министарство одбране.

У овом нападу, руска војска је користила прецизно оружје дугог домета и дронове, наводе у Министарству и додају да су сви објекти погођени и да је циљ остварен.

У синоћном нападу руске војске уништена су и два складишта муниције украјинске војске, један код насеља Звановка у ДНР, а други код Николајевке у Херсонској области.

Руске трупе су погодиле и уништиле и командну и осматрачницу две бригаде Оружаних снага Украјине, код Красногоровке у ДНР и код града Херсона, додају из Министарства. Уништен је ловац украјинске војске МиГ-29 на аеродрому у Дњепропетровској области.

Притом, руски системи ПВО су у протекла 24 сата оборили 33 украјинска дрона и седам граната ХИМАРС МЛРС, саопштила је прес служба Министарства одбране Русије.

У само претходном дану руска војска је успела да одбије чак седам напада украјинске војске на Доњецком правцу, где је непријатељ изгубио до 445 војника. Непријатељ је на јужнодоњецком правцу изгубио до 125 војника, два аутомобила, топ Д-20 и две хаубице Д-30, додају из Министарства.

Нанет је пораз украјинској 12. бригади специјалних снага "Азов" у области шумарије Серебрјански, како се наводи у саопштењу. Ту је уништено до 55 украјинских војника, два борбена возила пешадије, два камионета, самоходна артиљерија "акација" и две хаубице Д-30.

Контраофанзива Украјине није дала никакве резултате, Украјина заправо трпи огромне губитке у људству - 71.000 војника, рекао је средином септембра руски председник Владимир Путин.

"Украјина води такозвану контраофанзиву. Али нема резултата, видимо само неуспех. Губици су велики. Од почетка контраофанзиве Украјина је изгубила 71.000 војника. Снаге Кијева изгубиле су 543 тенка, 18.000 оклопних возила", казао је Путин на пленатарној седници Источног економског форума.