Русија

Кремљ: "Абрамси" неће ништа променити, и они ће горети као сви остали

Портпарол Кремља говорио је о испоруци ракета АТАЦМС Украјини, поручивши да руска војска унапређује своје вештине у супротстављању ракетама све већег домета
Кремљ: "Абрамси" неће ништа променити, и они ће горети као сви остали© Latvian Armed Forces/Keystone Press Agency

Не постоји оружје које може да промени однос снага на бојном пољу и исход Специјалне војне операције. Тенкови "абрамс" који се испоручују Кијеву су озбиљно оружје, али ће и они горети као и сви остали које је Запад испоручио Кијеву, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Испорука америчких тенкова ни на који начин не може да утиче на суштину Специјалне војне операције, на њен исход. Не постоји лек ни врста оружја која може да промени однос снага на бојном пољу. Таквог оружја нема", поручио је он.

Песков је додао да САД настављају да повећавају своје директно учешће у сукобу у Украјини, а да руска војска унапређује своје вештине у супротстављању ракетама све већег домета.

"Американци настављају да повећавају своје директно учешће у том сукобу. Али сваки пут, наша војска унапреди своје вештине и техничке способности да се супротстави тим западним пројектилима", навео је.

Бела кућа је раније потврдила да је прва серија "абрамса" стигла у Украјину и да САД намеравају да испоруче укупно 31 тенк. 

Сједињене Америчке Државе настављају да повећавају своје директно учешће у сукобу у Украјини, а руска војска повећава своје вештине у супротстављању ракетама све већег домета.

Истовремено, како је објавио "Вол стрит џорнал", украјински званичници сматрају да испорука "абрамса" неће моћи да промени ситуацију на фронту. 

Шеф украјинске обавештајне службе Кирил Буданов је такође признао да ови тенкови на линији фронта "неће дуго трајати".

image