Само од почетка године: Оружаним снагама Русије приступило 325.000 војника по уговору

"Настављамо да радимо на допуни оружаних снага војницима по уговору и на праћењу борбене и војно-политичке обуке војске", поручио је Дмитриј Медведев

Више од 325.000 људи је потписало уговоре и тако је примљено у службу у Оружаним снагама Руске Федерације од почетка године, наводи заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев.

"Настављамо да радимо на допуни оружаних снага војницима по уговору и праћењу борбене и војно-политичке обуке војске", поручио је Медведев и поделио снимак са састанка на друштвеној мрежи "ВКонтакте".

Медведев се осврнуо и на недавну посету полигону у близини линије борбених дејстава у Доњецкој Народној Републици. Полигон је посетио по команди председника Русије Владимира Путина, наводи Медведев и додаје да је тамо разговарао са војницима и официрима.

"Они се тренутно обучавају неопходним техникама савремене борбе, усавршавају се у ватреној обуци и координацији", навео је Медведев и истакао да је инспекција утврдила да се обука војника одвија на одговарајућем нивоу, борци показују одличне борбене квалитете, вољу, чврстину и општу решеност за победу.

Том приликом је захвалио Министарству одбране на квалитетном раду и високом нивоу дисциплине која влада на првим линијама фронта.