Путин: Неопходна је међународна сарадња у борби против опасних заразних болести

Конструктивна међународна сарадња кроз санитарне и епидемиолошке службе може да помогне да се благовремено открије и отклони избијање инфекција које имају пандемијски потенцијал, истиче лидер Русије

Претња од опасних заразних болести превазилази могућности једне државе, неопходна је међународна сарадња како би се супротставили томе, рекао је председник Русије Владимир Путин у поздраву учесницима међународне праксе тимова за брзо реаговање за ванредне санитарне и епидемиолошке ситуације.

Најважнији задатак је да се утврде и редовно вежбају практичне заједничке акције како би се благовремено открило и отклонило избијање инфекција које имају пандемијски потенцијал, истакао је Путин, преноси Федерална служба за надзор заштите права потрошача и благостања људи (Роспотребнадзор) на Телеграму.

Кроз такву праксу би се створила јединствена прилика за размену професионалног искустава и за утврђивање оптималних метода за реаговање у ванредним ситуацијама, навео је лидер Русије.

"Сигуран сам да ће заједничке вежбе бити веома корисне за све санитарне и епидемиолошке структуре које у њима учествују и да ће повећати њихову спремност да заштите здравље и благостање људи", казао је Путин.

Комисија за парламентарну истрагу активности америчких биолабораторија Руске Федерације пронашла је и овог пролећа представила доказе који потпуно потврђују да су, под маском биолабораторија у Украјини, формирани војни објекти САД и НАТО.

Парламентарна комисија је открила незаконите, антихумане активности америчких лабораторија у Украјини.

У жељи да натерају светску заједницу да размисли о растућим претњама безбедности не само својих земаља, већ целог човечанства, Савет Федерације и Државна дума су припремили заједничко саопштење којим позивају власти различитих светских земаља да траже податке од америчког Конгреса о раду америчких биолошких лабораторија у својим државама.