Русија

Песков: Карабах је део Азербејџана, питање руских војника решићемо са Бакуом

Портпарол Кремља говорио је данас о неколико тема, потврдио је да је бивши начелник штаба "вагнероваца" Андреј Трошев сада сарадник Министарства одбране
Песков: Карабах је део Азербејџана, питање руских војника решићемо са Бакуомwww.globallookpress.com © Xinhua

Присуство руских миротвораца у Нагорно-Карабаху је тема о којој ће руска страна разговарати са Бакуом, пошто је та територија део Азербејџана, рекао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Он је додао да је тема мировног споразума Јерменије и Азербејџана још актуелна, и да се нада да ће Русија, Јерменија и Азербејџан наставити да развијају транспортне системе, јер је то јако битна ствар. 

Песков је данас говорио о бившем "вагнеровцу" Андреју Трошеву, за којег је потврдио да сада ради за Министарство одбране. Трошев се раније током дана састао са председником Русије Владимиром Путином и замеником министра одбране Јонус-Беком Евкуровом, са којима је разговарао о организацији и подршци борцима на фронту, која, без изузетака, мора да буде једнака за све. 

Упитан да прокоментарише да ли ће "вагнеровци" поново учествовати у борбама на фронту, Песков је одговорио: 

"На то може да одговори само Министарство одбране".

Ипак, он је истакао да постоји велики број добровољаца који су се пријавили да служе земљи, и тако потврдио раније наводе Министарства одбране да новог таласа мобилизације неће бити, јер има доста оних који су добровољно склопили уговор са руском војском. 

Портпарол је открио да није искључено да ће се руски лидер данас састати и са војницима са фронта. Очекује се да ће разговарати и са Саветом безбедности Русије, као и да ће наступити са излагањем на конференцији "Русија-Латинска Америка" касније током дана.

image
VV inauguration
banner