Русија

Песков: Путинов говор опширан и битан, требаће време да све проанализирамо

Портпарол Кремља данас је говорио о јучерашњем излагању Путина и могућем опозиву ратификације Споразума о забрани нуклеарних проба
Песков: Путинов говор опширан и битан, требаће време да све проанализирамоwww.globallookpress.com © Evgeny Philippov

Председник Русије Владимир Путин јуче је изјавио доста битних ствари током излагања на форуму "Валдај", оцењује данас портпарол Кремља Дмитриј Песков, додајући да је јавност током скоро четворочасовног обраћања могла добро да се упозна са његовим погледом на свет.

"Потребно је време да проанализирамо то што је речено", прокоментарисао је Песков. 

Такође, говорећи о "Владају", он каже да се форум трансформисао, јер ове године није било многих представника са Запада. Неки, како објашњава, сами нису хтели да дођу, док други нису могли, јер су били притиснути. 

Председник Русије јуче је, подсетимо, говорио и о Србији и том приликом истакао да српски народ није могуће сломити или потчинити. Више о томе прочитајте овде

О Споразуму о забрани нуклеарних проба

Упитан да прокоментарише да ли је могуће да ће Русија почети да тестира нуклеарно оружје, будући да је председник Русије јуче изјавио да је могуће да ће Дума повући ратификацију Споразума о забрани нуклеарних проба, Песков данас каже да то не значи да ће опозивање овог договора значити и почетак нуклеарних проба.

"Када је то рекао, председник је пре свега имао у виду то да је потребно да се ситуација де факто изједначи. Јер, ми смо још давно потписали и ратификовали овај документ, а Американци нису. И како бисмо изједначили ситуацију, председник је дозволио да је могуће да ће бити повучена ратификација (тог документа), о чему је говорио и председник Думе Володин. То јест, то не значи да ми говоримо да намеравамо да спроведемо нуклеарно тестирање", објаснио је портпарол Кремља. 

image