Русија

Захарова: Ћутање Америке о Блиском истоку мистерија гора од убиства Кенедија

Порптаролка руског Министарства спољних послова напоменула је како је могуће да САД нису упозориле на могућу ескалацију палестинско-израелског сукоба, када имају сателите и војне базе свуда у свету, укључујући и регион
Захарова: Ћутање Америке о Блиском истоку мистерија гора од убиства Кенедијаwww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Како је могуће да су Сједињене Државе, које свуда имају сателите и војне базе, "пропустиле" највећи војни окршај код свог најближег савезника, на чијој територији се налазе хиљаде америчких држављана, упитала је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Захарова је на тај начин прокоментарисала изјаву државног секретара Ентонија Блинкена, који је у интервјуу новинарима америчких телевизијских канала одбио да коментарише погрешне процене америчких обавештајних служби које нису успеле да предвиде ескалацију на Блиском истоку.

"Како то да нико у Сједињеним Државама није рекао ни реч дан пре почетка тренутне ескалације на Блиском истоку? Још једна мистерија, гора и од убиства Џона Кенедија", написала је Захарова на Телеграму.

Захарова је указала да Американци свуда имају сателите и војне базе, па и у региону, док њихово Министарство финансија контролише банкарски промет свих долара у свету, а обавештајне службе спроводе прислушкивање и прате опрему америчких ИТ компанија.

"А оно што је најважније, нико у администрацији Џозефа Бајдена није поднео оставку због тако великог неуспеха. Како је могуће да су америчке обавештајне службе погрешно процениле. САД су причале свету о 'инвазији' Русије на Украјину два месеца крајем 2021. и још два месеца почетком 2022. А онда је Вашингтон пропустио највећи војни сукоб код свог најближег савезника, на чијој територији се налази хиљаде америчких грађана?", закључила је Захарова.

image