Медведев: Задржали смо темпо регрутације (ВИДЕО)

Заменик председника Савета безбедности Русије поручио је да од почетка године примљено 357.000 људи у војну службу

Од почетка године 357.000 људи примљено је у службу у Војсци Русије. Темпо ангажовања по уговору у војску није лош, изјавио је заменик шефа Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев, преноси ТАСС.

"Темпо регрутовања по уговору није лош, надам се да ћемо успети да га задржимо и убудуће. Према подацима Министарства одбране, од 1. јануара до данас у интересу заједничке групе трупа примљено је више од 357.000 људи. То су сви они који су у резервном саставу и који су склопили уговор. Ту су и они који су дошли служе као добровољци", казао је Медведев на састанку о питањима допуне Оружаних снага РФ војним особљем које је примљено по уговору.

Медведев је недавно изјавио да је више од 185.000 људи примљено у редове Оружаних снага Русије од 1. јануара до 4. јула 2023. године на службу по уговору.

"Наставићемо да радимо на попуњавању руских Оружаних снага војницима по уговору. Према подацима Министарства одбране, од 1. јануара ове године до 4. јула у редове оружаних снага примљено је више од 185. 000 људи. Од тога је око 109.000 људи у резервном саставу и другим категоријама грађана који се позивају на службу по уговору", казао је.

Према његовим речима, Руска Федерација модернизује своју војну опрему и то ће се дешавати до коначне победе.

"Активно модернизујемо нашу опрему, покушавајући да нађемо могућности да се, одговарајућим противмерама, супротставимо чак и најновијим западним моделима. То ће се дешавати све до коначне победе Русије", казао је Медведев током посете полигону "Капустин Јар" у Астраханској области.