Русија

Извештај са фронта: Руси погодили складиште украјинског оружја у Хмељницком

Руска војска погодила је аеродром Староконстантинов и складишта ракетног и артиљеријског наоружања као и складишта авио-горива, прецизирају из Министарства одбране
Извештај са фронта: Руси погодили складиште украјинског оружја у Хмељницком© Tanjug/ AP Photo/Libkos, File

Руска војска је погодила складишта оружја украјинске војске у области града Хмељницки, саопштило је Министарство одбране. Погођен је аеродром Староконстантинов и складишта ракетног и артиљеријског наоружања као и складишта авио-горива, прецизирају из Министарства.

Уништен је и центар за комуникацију на аеродрому Миргород у Полтавској области. Такође, у рејону насеља Сергејевка у ДНР, погођена је непријатељска радарска станица П-18 за откривање и праћење ваздушних циљева.

Са друге стране, руски системи ПВО оборили су два ловца МиГ-29 и један јуришни авион Су-25 украјинског ратног ваздухопловства код Архангелска у Херсонској области и код Дмитровке и Звоњецког у Дњепропетровској области.

Поред тога, ПВО је пресрела две ХИМАРС ракете, а у претходна два дана је уништен чак 31 дрон Оружаних снага Украјине у областима ДНР, Запорожја и Херсона.

Руска оперативно-тактичка и војна авијација, руски дронови, ракетне снаге и артиљерија руских војних група је у претходна два дана гађала непријатељске позиције у укупно 119 области, прецизирају из Министарства.

Руска војска редовно напада украјинску одбрамбену индустрију, војну команду и енергетске објекте од 10. октобра прошле године, што, према речима руског председника Владимира Путина, представља одговор на терористички напад на Кримски мост и друге нападе на цивилну инфраструктуру у Русији.

Од тада свакодневно у украјинским регионима, понекад и широм земље, одјекују упозорења о ваздушним нападима.

image