Русија

Шојгу поручио одбрамбеној индустрији: Искористите све резерве за производњу артиљерије (ВИДЕО)

Руски министар одбране указао је на важност брзе производње артиљеријских система и муниције у условима Специјалне војне операције
Шојгу поручио одбрамбеној индустрији: Искористите све резерве за производњу артиљерије (ВИДЕО)© TANJUG/Russian Defense Ministry Press Service

Руски министар одбране Сергеј Шојгу одржао је састанак о перспективама развоја и повећању производње топовске артиљерије и вишецевних ракетних система (МЛРС). 

Како је саопштило руско Министарство одбране, Шојгу је указао на важност брзе производње артиљеријских система и муниције у условима Специјалне војне операције.

"У контексту Специјалне војне операције посебно је важно брзо попунити залихе наоружања. Решење овог проблема директно зависи од способности предузећа да повећају производњу топовских артиљеријских система, вишецевних ракетних система, као и да минимизирају време потребно за њихову испоруку трупама", рекао је Шојгу.

Како је истакао, Влада Русије је дозволила одбрамбено-индустријском комплексу да искористи све резерве за повећање производње артиљерије, укључујући и мобилизационе капацитете.

Руски министар је подсетио да је војни ресор поједноставио процедуру закључивања уговора, смањио обим испитивања, смањио захтеве за избор компоненти, под условом да се задржи квалитет финалног производа.

Како је министар одбране известио средином августа на Московској конференцији о међународној безбедности, Русија је брзо повећала производњу пројектила и артиљеријског наоружања, оклопних возила и дронова.

image