Русија

Захарова одговорила Бајдену: Како је борба САД за демократију и слободу постала добра инвестиција?

У Америци је, чини се, све умрло када рачунају на дивиденде засноване на крви, каже портпаролка МСП-а Русије
Захарова одговорила Бајдену: Како је борба САД за демократију и слободу постала добра инвестиција?www.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Сједињене Америчке Државе признале су да је њихова "борба за слободу и демократију" заправо "разумна инвестиција", која ће будућем америчком поколењу обезбедити дивиденде, истакла је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Тако је реаговала на последњу изјаву председника САД Џозефа Бајдена који је у обраћању америчкој нацији казао да је помоћ Украјини и Израелу "разумна инвестиција од које ће будући амерички нараштај имати корист".

"Испало је сада да се ради само о користи", прокоментарисала је Захарова, додајући да је, заправо, тако било одувек, а да су Американци само обмањивали цео свет, кријући се иза вредности које Вашингтон у стварности не поседује. 

"Ратови су традиционално 'разумна инвестиција' за САД пошто се нису одвијали на америчкој територији, те их туђи трошкови нису бринули. Што се каже, ништа лично, све је само бизнис", поручила је портпаролка МЦП Русије. 

"А сад што се тиче дивиденди. Као што је у прошлом веку приметио дугогодишњи члан врховног суда САД Оливер Вендел Холмс млађи: 'Лични развој човека умире заједно са њим, као што и његови доброчинитељи нестају из сећања', али дивиденде од акција, које је он завештао својој деци, живе и заувек чувају сећање о њему. Судећи по свему, све је умрло и нестало у онима који на овакав начин суде о дивидендама заснованим на крви", закључила је Захарова.

image