Русија

Црноморска флота уништила три украјинска беспилотна чамца код Севастопоља

На спољном путу Севастопољског залива спроводи се сет минских и противдиверзионих мера, рекао је губернатор града Михаил Развожајев
Црноморска флота уништила три украјинска беспилотна чамца код Севастопоља© Aleksander Lyskin/Global Look Press

Три беспилотна чамца Ратне морнарице Украјине откривена су у северном делу Црног мора. На њих је пуцано из ракетних система, а у току је рад на уклањању мина, саопштила је Црноморска флота.

"Опрема за технички надзор открила је три беспилотна чамца украјинске морнарице у северном делу Црног мора. Подручје, где су беспилотни чамци откривени, погођено је противдиверзантским ракетним и бомбашким системима", наводи се у саопштењу.

Губернатор града Михаил Развожајев је на свом Телеграму саопштио да се у Севастопољу предузимају мере за борбу против подводних диверзантских снага и средстава.

Развожајев је, такође, током ноћи јавио да Црноморска флота одбија могући напад подводних диверзантских група украјинских снага код луке у Севастопољу.

Украјинске Оружане снаге редовно гранатирају руске пограничне територије, изводе нападе беспилотним летелицама и спроводе диверзије. У Севастопољу и на Криму је на снази жути ниво опасности од тероризма.

image