Русија

Москва поручила Вашингтону: Мораћете да признате одговорност за смрт цивила

Информација да саветници из Вашингтона учествују у одабиру мета, које касније гранатира украјинска војска, постала је јавна, тако да ће Вашингтон кад тад морати да призна умешаност у смрт цивила у Украјини.
Москва поручила Вашингтону: Мораћете да признате одговорност за смрт цивилаwww.globallookpress.com © Ashley Chan

Пре или касније Американци ће морати да признају своју одговорност за погибију недужних цивила у Украјини, који данас страдају услед терористичких напада које спроводи Украјина, а приликом којих се користи америчко оружје, саопштила је амбасаде Русије у САД на Телеграму.

Претходно је портпарол америчког Савета за националну безбедност Џон Кирби изјавио да руски војници намерно убијају цивиле у Украјини.

"Амерички званичник бесрамно лаже, тврдње о нашим војницима за које нема доказа шокирају својим цинизмом. Оне су осмишљене да скрену пажњу са стварних злочина украјинских бандита против становништва Донбаса, који се спроводе већ девет година. Време је да локални политичари схвате да, да би се зауставило крвопролиће, треба зауставити непромишљено снабдевање кијевског режима војним испорукама вредним више милијарди", наведено је у саопштењу.

Руска амбасада истиче да ће Вашингтон кад тад морати да призна одговорност за смрт цивила у Украјини. Поготово јер је обелодањено да су украјински саветници из Вашингтона директно укључени у одабир мета, које касније гранатира војска Украјине.

image