Русија

"Чекајте да будем у вашој висини": Путин посетио дечији медицински центар, поклонио им играчке

Председник Русије су упознали о раду нове клинике, а потом је посетио одељења за рехабилитацију и терапију, где је накратко разговарао са пацијентима центра, њиховим родитељима и фотографисао са децом

Председник Русије Владимир Путин посетио је данас Национални медицински истраживачки центар за дечију хематологију, онкологију и имунологију и нову зграду нуклеарне медицине која је отворена почетком новембра, преноси Кремљ.

Председника су упознали о раду нове клинике, потом је посетио одељења за рехабилитацију и терапију, где је накратко разговарао са пацијентима центра, њиховим родитељима и поклонио деци играчке.

Посетио је и одељење анестезиологије и интензивне неге, операциону салу, одељење дечје онкологије, хирургије главе и врата и неурохирургије - играоницу и школске просторије.

Друштво су му правили министар здравља Виктор Фисенко, генерални директор Дечјег центра Галина Новичкова и главни лекар Дмитриј Литвинов.

Национални медицински истраживачки центар Дмитриј Рогачов је једна од водећих светских клиника за лечење онколошких и хематолошких болести код деце. Одлука да се отвори донета је 2005. године након састанка Владимира Путина и десетогодишњег Диме Рогачова, који је имао леукемију, по коме је центар касније и добио име.

image