Дума поново упозорава: Земље Г7 желе да украду руску имовину

Русија је већ зарадила два пута више од вредности руских резерви у злату, које је Запад замрзнуо, поручио је председник Думе, подсетивши на речи руског председника

Земље Г7 су својим изјавама, заправо, признале да желе да украду замрзнуту руску имовину, тако да Русија има "моралну и правну основу" да предузме сличне мере према имовини земаља Г7, написао је данас на Телеграму председник руске Думе Вјачеслав Володин.

Володин се тако осврнуо на недавне коментаре земаља Г7, које су још једном поновиле да ће руска имовина остати замрзнута све док Москва Украјини не надокнади губитке које је претрпела због рата. Осим тога, поједине земље јавно су саопштиле да разматрају предају руске имовине Кијеву и неким међународним организацијама.

Председник Думе данас каже да ове мере неће утицати на Русију, јер се у Русији налази више имовине држава Г7, него што је то случај са руском имовином у иностранству. 

"Председник Русије Владимир Путин раније је истакао да је Русија већ зарадила два пута више од вредности резерви у злату, које су замрзнули. Најсигурнији начин инвестирања су инвестиције у своју земљу, Русију. И паре ће бити сачуване у целини, и савест ", написао је он. 

Подсетимо, након почетка Специјалне војне операције у Украјини, ЕУ и земље Г7 замрзле су скоро половину руских девизних резерви у вредности од око 300 милијарди евра. Око 200 милијарди евра налази се у ЕУ, углавном на рачунима белгијског Euroclear – једне од највећих клириншких кућа на свету.