Русија

Медведев: Све већи број оних који су спремни да бране отаџбину

Заменик председника Савета безбедности Русије најавио вишеструко повећање производње наоружања и војне опреме у земљи и истакао да руски војно-индустријски комплекс увелико достиже нивое каквих није било од краја Другог светског рата
Медведев: Све већи број оних који су спремни да бране отаџбину© Tanjug/Pool Sputnik via AP

Увећава се број оних који су спремни да бране своју отаџбину, истиче заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

"У овом тренутку од почетка године уговор са Министарством одбране потписало је око 410 хиљада људи. Посао око позивања људи да потпишу уговор са Министарством наставиће се и следеће године. Сам ток окупљања људи не иде лоше. Не видимо да се тај број смањује, напротив", казао је током посете полигону Алабино на снимку објављеном на његовој страници ВКонтакте

Осврнуо се и на време трајања војне обуке, те је истакао да би било добро да се повећа трајање обуке, "ако оперативно стање ствари на линији фронта дозвољава то".

"Наш противник сада на фронт шаље људе, које само покупе на улици, дају им аутомат у руке и терају у напад. Јасно је какве су последице тога", додао је Медведев.

Притом, Медведев је најавио вишеструко повећање производње наоружања и војне опреме у Русији, напомињући да руски војно-индустријски комплекс увелико достиже нивое без преседана - производња каква није виђена од краја Другог светског рата.

image