Русија

Путин честитао Дан радника МУП-а Русије: Ценимо вашу тешку и ризичну службу држави и народу

Руски лидер снимио је видео поруку припадницима МУП-а, у којој им се захвалио за службу, али и подсетио да је од посебне важности њихов рад у нове четири области Руске Федерације
Путин честитао Дан радника МУП-а Русије: Ценимо вашу тешку и ризичну службу држави и народу© Tanjug/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Председник Русије Владимир Путин честитао је Дан радника Министарства унутрашњих послова Русије и истакао да "данас, због појаве нових претњи по националну безбедност, у свету који се динамично мења, озбиљно расту и захтеви који стоје пред свим радницима МУП-а".

"То значи да сваки запослени треба да појача рад у области која му је поверена. Морам истаћи да су приоритети вашег рада били и остали непромењени. То су, пре свега, заштита права и легитимних интереса наших грађана, поуздано обезбеђење јавне безбедности и немилосрдна борба против криминала", рекао је Путин у видео обраћању. 

Председник је посебно истакао и важност квалитетног рада у нове четири области, које су се прошле године, након референдума и одлуком грађана, припојиле Руској Федерацији:

"Ваш делотворан рад у новим субјектима федерације је посебно важан: у Доњецкој и Луганској Народној Републици, у Запорошкој и Херсонској области. Помоћ радника МУП-а људима и учешће у решавању њихових правних, социјалних и других проблема су у овом случају једноставно незаменљиви. Наши грађани вас виде као своју заштиту и подршку. А ваша дужност је да учините све што је потребно да ојачате веру људи у моћ закона и државе, у тријумф правде, и тако знатно допринети успостављању нормалног живота на ослобођеним територијама".

Лидер је скренуо пажњу и на борбу са екстремистима, борбу против незаконите миграције и трговине наркотицима, али и повећање безбедности у саобраћају и рад на откривању економских малверзација. 

"Желим да истакнем: држава и друштво веома цене вашу тешку службу, често повезану са ризиком", закључио је он. 

image