Русија

Кремљ: Спонзори Зеленског су забринути, мора да појача реторику

Чим донори схвате да Зеленском и не преостаје ништа друго него да појача интензитет свог говорништва како би их убедио у успех, тим пре ће појавити предуслови за преговоре, каже портапарол Кремља Дмитриј Песков
Кремљ: Спонзори Зеленског су забринути, мора да појача реторику© Envato.elements.com

У условима када је немогуће постићи своје циљеве дипломатско-политичким путем спроводимо Специјалну војну операцију, рекао је данас за руске медије портпарол Кремља Дмитриј Песков. 

"За Русију је главно да постигне своје циљеве", истакао је он, одговарајући на питање како коментарише то што је украјински председник изјавио да компромиса неће бити и да се нада да ће се ситуација на фронту до краја године изменити. 

Према речима Пескова, спонзори Зеленског су много тога обећали, због чега сада и нема другу опцију осим да појачава реторику.

"Зеленски и кијевски режим, заправо, својим донорима очајнички обећавају војне успехе на бојном пољу. Њихова претходна обећања нису се остварила. Донори се брину и почињу да трепере, сходно томе Зеленском и не преостаје ништа друго него да појача интензитет свог говорништва како би их убедио у успех. И чим пре то схвате, брже ће се појавити предуслови за преговоре", истиче портпарол. 

О санкцијама ЕУ 

И лаик може да види да у Европској унији постоје несугласице поводом санкција Русији, јер многи почињу да схватају да су оне удариле по њима самима, рекао је Песков. 

Санкционе мере, како се испоставило, за нас и нису биле толико болне. "Штавише, оне су нас натерале да развијамо сопствени потенцијал. И они то све више почињу да разумеју и то се на овај или онај начин одражава у документима, изјавама и сличним стварима", појаснио је он.

image