Русија

Извештај са фронта: Руска ПВО оборила још један МиГ-29, пет ракета ХИМАРС и 36 дронова

Руско Министарство одбране објавило је извештај о борбама у зони Специјалне војне операције за претходни дан
Извештај са фронта: Руска ПВО оборила још један МиГ-29, пет ракета ХИМАРС и 36 дронова© MOD Russia/via Globallookpress.com

Руски ПВО системи уништили су авион МиГ-29 Оружаних снага Украјине, 38 беспилотних летелица и пресрели пет ракета ХИМАРС, саопштило је руско Министарство одбране.

"Авион МиГ-29 украјинског ратног ваздухопловства уништио је руски ПВО систем у области града Запорожја. Током дана, пресретнуто је и пет ракета вишецевног ракетног система ХИМАРС и оборено је 38 украјинских дронова у различитим областима ЛНР и ДНР. Оружане снаге Русије одбиле су и три напада јуришних група украјинске војске у правцу Купјанска", наводи се у саопштењу.

У министарству су навели да је Кијев током протеклог дана изгубио више од 630 војника на свим правцима, а највеће губитке украјинске снаге су претрпеле на доњецком правцу, где је убијено или рањено до 305 војника.

"У рејону села Девички, у Кијевској области погођено је складиште муниције 43. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине. Одбијена су и два напада јуришних група украјинске војске у правцу Краснолиман, а непријатељ је изгубио до 80 војника. У правцу Херсона, руска војска ликвидирала је до 60 припадника Оружаних снага Украјине. Такође, поражене су и две непријатељске бригаде у рејону Работина", наводи се.

Додаје се да су у јужнодоњецком правцу уништени украјински системи М119 "паладин" и хаубица М777 америчке производње, као и систем ФХ70 британске производње.

image