Русија

Песков: Запад је "пријатељ" неких земаља само да би истиснуо Русију, приче о Казахстану су "глупост"

Та политика западних земаља нема никакву перспективу, оценио је портпарол Кремља
Песков: Запад је "пријатељ" неких земаља само да би истиснуо Русију, приче о Казахстану су "глупост"www.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

Колективни Запад покушава да "буде пријатељ" са неким земљама не због себе, већ да би истиснуо Русију из тог региона, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Колективни Запад има своје проритете. Они, по правилу, нису пријатељи са неким због себе, већ зато што покушавају да истисну Русију из одређених региона. Москва сматра да та политика нема перспективу, јер је та западна политика добро позната, навикли смо", казао је Песков у интервју за програм "Москва. Кремљ. Путин" на каналу "Русија 1".

Према његовим речима, Русија је научила да гради везе на начин како би се заштитила од тих ризика.

Изјаве западних медија о Казахстану и Русији су глупост

Песков се осврнуо на писања западних медија, који су Казахстан назвали "руским двориштем", рекавши да су то "све глупости и информациони рат".

"Све су то глупости. Казахстан је суверена земља која развија сарадњу, у свим могућим правцима и уједно је стратешки савезник Руске Федерације. Вођени тим односима напредног стратешког партнерства, развијамо сопствене односе, које веома ценимо", истакао је.

Песков је напоменуо да између Москве и Астане расте обим трговинског промета, међусобне инвестиције и културне сарадње.

"Перспективе су широке. Зато ћемо развијати наше односе, који се заснивају на међусобном поштовању, узајамној користи и истинском савезништву, где нико никоме ништа не намеће и не диктира. То је оно за шта се залажемо", закључио је портпарол Кремља.

image