Русија

Медведев: Западна подршка Украјини ближи се неизбежном крају

"Долази време за одлазак у заборав још једног америчког ку**иног сина. Проблем је што Бандерин ку**ин син никада није разумео ко је он", поручује бивши руски председник
Медведев: Западна подршка Украјини ближи се неизбежном крају© Sean Gallup/Getty Images

Вашингтон ће ускоро престати да пружа подршку Кијеву, на шта се већ троши превише новца, а Украјина не постиже никакве успехе, изјавио је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев.

"Амерички посланици ове године ометају војно финансирање Израела и Украјине. Разлози су технички, али и не баш технички. Јасно је да ће се све наставити у новој години. Међутим, то је важан симптом развоја болести. Ако је прича са Израелом очигледно техничка, јер је ова земља важнија за Конгрес САД од њене сопствене, онда је са украјинским режимом све компликованије", написао је Медведев на Телеграму.

Он је напоменуо да Америка лако издаје "своје ку**ине синове" када постану бескорисни, а да се чини да овај период дефинитивно долази за Кијев.

"Не ради се само о препиркама између републиканаца и демократа уочи председничких избора у САД. Већ су се уморили од тога, доста им је њих - троше превише новца, дивље краду и не постижу војни успех. Плус се догодила израелско-палестинска збрка. Укратко, подршка невезаном ку**ином сину ближи се неизбежном крају", истакао је.

Према његовим речима, неће све одједном стати, и даље ће бити много новца, "шизоидних чаролија о демократији, и уверавања о предстојећој победи, као и лажних веровања у савез за сва времена".

"Али ситуација је јасна: долази време за одлазак у заборав још једног америчког ку**иног сина. Проблем је што Бандерин ку**ин син никада није разумео ко је он", закључио је Медведев.

image