Медведев о Бајденовом чланку: Није ни старачка деменција ни лапсус већ суштина америчке доктрине

Суштина америчке безбедносне доктрине је у инвестицијама у сопствени војно-индустријски сектор и финансирању ратова на другим континентима. За САД су новац и крв добра инвестиција, закључује бивши председник Русије

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев такође је данас коментарисао последњи чланак америчког председника Џозефа Бајдена за "Вашингтон пост", рекавши да тврдња да "велике трагедије и потреси могу довести до огромног напретка, који чини свет безбеднијим, а САД више заштићеним" није чак ни "лапсус по Фројду или нејасна старачка деменција."

"То је суштина америчке безбедносне доктрине. 'Инвестиције' у сопствени војно-индустријски сектор, у ратове на другим континентима, чине САД 'више заштићеним'. Други, наравно, нису битни", додаје Медведев. 

"Ето због чега је наша подршка Украјини данас инвестиција у нашу сопствену безбедност", поручило је америчко руководство, на шта данас подсећа Медведев, објаснивши да је то тако јер су "новац + крв", за Вашингтон, "добра инвестиција."

"Тако типично амерички", закључује, док своју објаву на ВКонтакте завршава иронично следећим речима:

"Сала аплаудира. Бајден гледа около. Пружа руку у празно, тражећи излаз. Завеса."