Русија

Русија: Пилула за смирење Зеленског – САД разматрају нови пакет помоћи

Русија, која се бори за своје националне интересе и безбедност, не може бити поражена на бојном пољу, истиче руски амбасадор у Вашингтону
Русија: Пилула за смирење Зеленског – САД разматрају нови пакет помоћиGetty © Photo by Justin Sullivan

Сједињене Америчке Државе разматрају нови пакет војне помоћи Кијеву као "пилулу за смирење" коју су Зеленском припремили прекоокеански "доброчинитељи", наводи у саопштењу руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.

Ситуација на фронту и у украјинској влади је на ивици потпуног колапса, додаје руски дипломата и наглашава да је "смртоносни поклон објављен уочи десете годишњице Евромајдана".

На тај начин аутори и идеолози антируске кампање, према речима Антонова, јасно стављају до знања Украјинцима да су и даље "у игри". Притом, нису узели у обзир смрт хиљада људи од оружја које долази са Запада, додаје Антонов истичући да је за амерички војноиндустријски комплекс једино важно остваривање профита од "пројекта Украјина".

"Важно је да Запад схвати да Русија, која се бори за своје националне интересе и безбедност, не може бити поражена на бојном пољу. Свако снабдевање постсовјетске државе западним оружјем је продужавање агоније банкротираног режима у Кијеву", упозорава Антонов.

image