Шојгу: Све чланице сагласне, ОДКБ има заједнички систем ПВО

Јединствени систем противваздушне одбране земаља чланица Организације уговора о колективној безбедности заправо је изграђен, са сваком од држава постоје одговарајући билатерални споразуми, казао је руски министар

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу каже да је на основу билатералних споразума са земљама чланицама Организације Уговора о колективној безбедности (ОДКБ) створен јединствен систем противаздушне одбране.

"Имамо споразум о систему противваздушне одбране са сваком од држава. Са Јерменијом, са Казахстаном, са Киргистаном, са Таџикистаном и наравно са Белорусијом", каже Шојгу за канал "Русија 1".

На прошлонедељном састанку лидера ОДКБ у Минску говорило се о питањима опште безбедности, а као једно од главних истакло се формирање јединственог и заједничког система ПВО који ће служити свим земљама ОДКБ, које је предложио руски председник Владимир Путин.

И Шојгу је боравио у Минску и одатле јавио да Русија наставља да чини све како би ојачала и заједнички систем ПВО са земљама чланицама ОДКБ и да се заједнички систем противваздушне одбране унапређује у складу са искуством стеченим у Специјалној војној операцији.