Кремљ: Желе да нас отерају из Нагорно-Карабаха, али само ми доносимо стабилност

Западни политичари желе да прекину везе између Русије и Јерменије, али нико није у стању да игра такву улогу гаранта мира и стабилности као Руска Федерација, истиче Песков

Западни политичари покушавају да истерају Русију из Нагорно-Карабаха, али нико није у стању да игра улогу гаранта мира и стабилности, зато Москва наставља своје напоре, истиче портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Коментаришући изјаве западних политичара који сматрају својим задатком да протерају руске мировњаке из Нагорно-Карабаха и прекину везе између Русије и Јерменије, Песков каже да је слична борба вођена пре неких пет година, само су тада западни политичари били под маскама.

Маске су пале, а борба се води директно, указује он и додаје да, заиста, један број земаља покушава да дестабилизује ситуацију у карабашком региону.

Управо тако је дошло до тога да је азербејџанска страна званично изјавила да ни једна западна земља не може да претендује на било какву улогу посредника, јер заузели једнострану позицију, додаје Песков.

С обзиром на то да су заузели једну страну, немогуће је и неумесно да предлажу своје посредништво, јасан је Песков.