Директор "Расија севодња": Русија неће изгубити јер би светом поново завладао колонијализам

Било би добро да сви схвате смисао онога што се дешава, и какву улогу у свему томе игра Русија, будући да би њеним поразом била изгубљена равнотежа у свету, поручио је Дмитриј Кисељов

Русија не може бити поражена у Специјалној војној операцији, јер онда неће остати ниједна земља која би била у стању да одржи баланс снага и нуклеарну равнотежу са Сједињеним Америчким Државама, каже данас Дмитриј Кисељов, генерални директор медијске групе "Расија севодња". 

"Мир који је успостављен након Другог светског рата трајао је до наше генерације. Наша генерација гради нову 'конструкцију' мира", изјавио је он, те додао да уколико Русија изгуби "она ће бити подељена, а однос снага у свету ће се комплетно изменити и сви ће се наћи у новом колонијалном систему".

То би био један "бескомпромисан" свет, јер "Американцима су потребни ресурси, а Европљани су навикли да живе по колонијалном моделу", објашњава он.

Ипак, Кисељов истиче да Русија неће изгубити, али да би било добро да сви схвате смисао онога што се данас дешава и улогу Русије у свему томе, преносе "РИА Новости".

Америчко лидерство, оценио је он подразумева да све остале државе раде све по жељи Вашингтона, али нису све земље то желеле.

Према његовим речима, карактер и циљеви специјалне војне операције Русије у Украјини постали су глобални након што је Запад објавио да је његов циљ стратешки пораз Русије.

"Западу се није свидео светски поредак који је понудила Москва и због тога су САД и НАТО кренули на Исток са оружјем, наоружали Кијев, подигли нацисте и извршили крвави државни преврат", нагласио је директор "Расија севодња".

Кисељов је поручио да је "управо тада почео рат који је Русија желела да прекине својом специјалном војном операцијом, јер није више било могуће трпети то што су тамо у гранатирању градова гинуле хиљаде људи и стотине деце.

Он је додао да је то рат за нови светски поредак и да је мир увек резултат рата".