Нова седница СБ УН: Разматраће испоруку оружја Украјини

Западне земље покушавају свим силама да одрже украјинско питање у центру пажње, а до сада нису затражиле ниједан састанак по питању Газе

Састанак Савета безбедности УН који је затражила Русија на тему испоруке оружја Украјини биће одржан 11. децембра, саопштио је први заменик сталног представника Руске Федерације при УН Дмитриј Пољански.

Руски дипломата је истакао да Запад покушава "свим силама да одржи украјинско питање у центру пажње СБ УН", а да се "истовремено не стиди двоструких стандарда", пошто, како додаје, до сада нису затражили ниједан састанак по питању Газе "током два месеца израелског масакра".

Пољански је напоменуо да, на захтев западних земаља, шестог децембра треба да буде одржан састанак УН о хуманитарној ситуацији у Украјини.

Још један, овога пута неформални, састанак СБ УН биће одржан 8.12. на захтев Русије, а поводом десетогодишњице Евромајдана, преносе "РИА Новости".

"Покушаћемо да као говорнике укључимо људе који су директно учествовали у догађајима који су у великој мери предодредили незавидну судбину Украјине", рекао је он.