Русија

Пуцњава у школи у Брјанску, има погинулих (ВИДЕО)

Једна од рањених ученица из одељења је погинула, а ученица која је пуцала је извршила самоубиство, још пет особа је рањено
Пуцњава у школи у Брјанску, има погинулих (ВИДЕО)© Tanjug/AP Photo/Kevin Wolf

У пуцњави у петој гимназији у Брјанску је повређено пет особа, једна од рањених ученица из одељења је погинула, а ученица која је пуцала је извршила самоубиство, јавља руско Министарство унутрашњих послова.

Према информацијама градске управе, данас у 9.15 градска диспечерска служба примила је поруку о хитном случају у Гимназији број 5 у Бежицком округу. Према информацијама које су за сада доступне, ученица осмог разреда је унела оружје у школу и почела да пуца.

У кабинету у коме се трагедија десила тренутно се налазе представници Истражног комитета који скупљају информацији и истражују случај. Отац ученице која је пуцала је приведен, проверава се да ли је адекватно чувао оружје у кући.

"Оперативне специјалне службе раде на лицу места. Сви ученици су у пратњи одраслих послати кући. Школу су окружила полиција и службе", наводи се у саопштењу управе.

Гувернер Брјанске области је потврдио да је петоро деце рањено, двоје је са лакшим, троје са средње тешким повредама, сви су збринути у Регионалну дечју болницу, указана им је неопходна помоћ.

"Све хитне службе су на лицу места. Заједно са органима реда утврђујемо околности под којима је ученик могао да набави и донесе оружје у школу", навео је гувернер.

Контролу лечења и пружања помоћи деци рањеној у пуцњави преузео је на себе руски министар здравља Михаил Мурашко.

Помоћник министра Алексеј Кузњецов је потврдио да је свима пружена неопходна помоћ, једна од жртава је већ на операцији, планиране су консултације и са другим клиникама.

image