Зеленски сменио свог представника у Ради који је бранио Залужног

Крајем новембра, поједини украјински посланици из партије Зеленског јавно су критиковали главнокомандујућег украјинске војске Валерија Залужног због признања да је ситуација на фронту запала у ћорсокак за Украјинце. Један од оних који се усудио да стане у одбрану Залужног, иначе, близак сарадник Зеленског, данас је смењен без објашњења

Председник Украјине Владимир Зеленски сменио је свог представника у Ради Фјодора Вениславског без објашњења за ову одлуку, јављају данас украјински медији. 

Одлука о његовој смени донета је убрзо након што је Вениславски јавно осудио изјаве украјинске посланице и колегинице из партије Зеленског "Слуга народа" Марјане Безуглој, која је, подсетимо, у последње време у јавности оштро критиковала главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног.

Између осталог, она је изјавила да би Залужни требало да буде смењен пошто је у интервјуу за западне медије признао да војска нема план акција за следећу годину. 

Вениславски је на то одговорио да овакве изјаве украјинских политичара могу имати "крајње негативне последице" и додао да сматра да је стога Безуглаја потенцијално "реална претња по националну безбедност" земље, будући да је народна посланица.

Вениславски је постао представник Зеленског у Ради у септембру прошле године.

Пре тога, радио је као председников представник у Уставном суду Украјине. 

Тренутно, такође, врши функцију једног од посланика комитета Раде за питања безбедности, одбране и обавештајних активности, подсећају "РИА Новости".