Руски званичници подржали Путинову кандидатуру: Вратио је Донбас отаџбини

Русија је захваљујући Владимиру Владимировичу успешно превазишла најразличитије изазове од финансијских криза, санкција до рата који је покренут против Русије

Одлука руског лидера Владимира Путина да се кандидује на председничким изборима Русије који ће се одржати у марту 2024. године говори о његовој љубави према својој земљи, жељи да је учини јаком, просперитетном и да је заштити у тешком времену изазова и претњи, указује председник Државне думе Вјачеслав Володин.

Ово је веома важна одлука не само за грађане наше земље, већ и за цео свет, Путин је временом доказао своју ефикасност, истиче он.

"Русија је захваљујући Путину успешно превазишла многе изазове у различитим временима – било да су то финансијска криза, санкције или рат који је покренут против Русије", додаје Володин.

Поред тога, Владимир Владимирович има јединствене квалитете, као што су хуманост, пристојност, љубазност, али и невероватна способност за рад, додаје он.

"Путинова победа на изборима је победа грађана наше земље, победа Русије", поручио је председник Државне думе.

Актуелног председника подржао је и заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев рекавши да је одлука председника важна с обзиром на актуелни тежак период.

"Председник је већ све рекао. Имајући у виду тренутну ситуацију, драматичан период кроз који наша земља пролази, ова одлука је апсолутно логична и исправна. Његов рад као председника се мора наставити."

Лидер Доњецке Народне Републике Денис Пушилин каже да је Путин у очима становника Донбаса лидер који им је вратио отаџбину и спасио их од уништења.

"Наш председник никада није избегавао и неће избегавати одговорне одлуке. И данас је још једном потврдио да је у тренутку историјског избора и историјског изазова спреман да делује у интересу земље и њених грађана", истиче председница Савета Федерације Валентина Матвијенко.