Руска метеоролошка служба најавила рекордне снежне падавине у Москви (ВИДЕО)

Висина снежних наноса у руској престоници током викенда достићи ће 40-45 центиметара, оборивши рекорде из 1919. и 1941. године

У наредна три дана у Москви ће бити већих снежних падавина, изјавио је начелник руске метеоролошке службе Роман Вилфанд, најављујући да ће висина снежних наноса до викенда достићи рекордних 40-50 центиметара, преноси ТАСС.

"У среду, четвртак и петак у Москви ће падати јак снег. Најтеже ће бити последњег радног дана са јаким снегом, мећавом, ветром брзине до 17 метара у секунди и снежним наносима на путевима", казао је Вилфанд.

Међутим, према његовим речима, извештаји у којима се најављује да предстоје "снежне падавине века" су претеривање, јер је у овом веку већ било већих снежних таласа.

Он је додао да ће висина снежних наноса у Москви током викенда достићи ће 40-45 центиметара, оборивши рекорде из 1919. и 1941. године.

"Максимална висина снега била је 33 центиметра, а забележена је 1919. године, а рекордна висина износила 36 центиметара и забележена је 1941. године, када су совјетске трупе извршиле контраофанзиву код Москве. Ови рекорди ће бити оборени", оценио је Вилфанд.