Русија

"Јединствена Русија" подржала кандидатуру Путина који обећава: Бићемо суверени, или нас неће бити

На седници партије једногласно подржана кандидатура Владимира Путина на председничким изборима који ће се у Русији одржати 17. марта 2024. године
"Јединствена Русија" подржала кандидатуру Путина који обећава: Бићемо суверени, или нас неће бити© kremlin.ru/Фото: Вячеслав Прокофьев, ТАСС

Русија не може као неке друге државе да прода свој суверенитет у замену за кобасицу и тако постане нечији сателит, изјавио је председник Русије Владимир Путин на седници партије "Јединствена Русија".

"То морамо да памтимо, не смемо да заборавимо и томе морамо да учимо нашу децу", каже Путин и истиче да ће Русија бити суверена држава, или је уопште неће бити.

Конгрес Јединствене Русије је на седници једногласно подржао кандидатуру Владимира Путина на председничким изборима који ће се у Русији.

"Стављам на гласање предлог да се подржи кандидатура Владимира Владимировича Путина за за функцију председника Руске Федерације на изборима заказаним за 17. март 2024. Гласање о овом питању је отворено", рекао је председник странке Дмитриј Медведев.

Питање је усвојено једногласно.

Медведев је током конгреса рекао и да победа председника Русије Владимира Путина на предстојећим изборима мора бити легитимна и неоспорна.

"Јединствена Русија" ће у марту учинити све да Владимир Путин победи на председничким изборима у Руској Федерацији.

"Немамо ни најмање сумње ко треба да води Руску Федерацију, повећање поверења у власти и председника Руске Федерације постао је тренд", казао је Медведев на пленарној седници 21. конгреса странке "Јединствене Русија".

Русија са својим народом брани суверенитет, слободу, безбедност земље, историју, културу, традицију и све што јој је вредно, нагласио је Путин.

"На сваком од нас лежи велика одговорност, историјски задаци су пред нама. Потребно је да ујединимо све патриотске снаге да превазиђемо искушења која су пред нама", каже Путин.

Спремни смо да радимо и напредујемо, додаје руски лидер и наводи на је потребно ојачати економију, социјалну сферу, научни и технолошки потенцијал.

"Редовно комуницирам са нашима на фронту. Кажу ми да су у истим рововима заједно људи разних националности и верописповести, али све их уједињује право војно братство, воља за победом, спремност да ураде све како би заштитили Русију, а имамо само једну", истакао је Путин.

Према његовим речима, "Једина Русија" је највећа партија основана на јасној патриотској позицији, годинама ради на уједињењу грађана Руске федерације.

"Хвала вам за доследну подршку", поручује Путин.

Путин је о својој одлуци да се кандидује за наредни мандат саопштио председавајућем парламента ДНР Артјому Жоги током неформалног разговора председника и учесника церемоније доделе медаља Златна звезда Херојима Русије.

image