Русија

Путин: Кијев је кренуо путем државног тероризма

То су диверзије на цивилним објектима, транспортној и енергетској инфраструктури, на терористичке нападе на цивиле, представнике органа власти и јавне личности, рекао је председник Русије у видео поруци поводом Дана органа безбедности Руске Федерације
Путин: Кијев је кренуо путем државног тероризмаwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey

Кијев, уз директну подршку страних обавештајних служби, кренуо је путем државног тероризма, врши диверзије на цивилним објектима, изводи терористичке нападе на цивиле и јавне личности, изјавио је председник Русије Владимир Путин и позвао државне службе да снажно да сузбију све покушаје страних обавештајних служби да дестабилизују ситуацију у Русији и наруше мир.

"Знамо да је кијевски режим, уз директну подршку страних обавештајних служби, отворено кренуо путем терористичких метода, заправо државног тероризма. То су диверзије на цивилним објектима, транспортној и енергетској инфраструктури, на терористичке нападе на цивиле, представнике органа власти и јавне личности", рекао је Путин у својој видео поруци поводом Дана органа безбедности Руске Федерације.

"Неопходно је појачати антитерористички рад у свим областима, користити широк спектар техничких и оперативних могућности наших специјалних служби и активно сарађивати са Министарством одбране и другим ресорима", додао је он.

Председник је указао да заштита државних граница захтева посебну пажњу, "нарочито оних подручја која се налазе у непосредној близини линије раздвајања".

Покушаји страних обавештајних служби да дестабилизују друштвено-политичку ситуацију у Русији и наруше грађански мир и међуетнички склад морају бити строго сузбијани, изјавио је председник Русије.

"Покушаји страних обавештајних служби да дестабилизују друштвено-политичку ситуацију у Русији, поткопају грађански мир и међунационалну хармонију, да се мешају у наше унутрашње ствари и поткопавају суверено неприкосновено право народа Русије да сами одређују своју будућност морају бити строго сузбијани", наредио је Путин.

image