Москва: Руска ПВО оборила два украјинска авиона Су-24 изнад Крима, једна особа погинула у нападу

Ноћас је, приликом одбијања напада украјинских оружаних снага уз помоћ авионских навођених пројектила у бази Феодосија, оштећен велики десантни брод "Новочеркаск", саопштило је руско Министарство одбране

Руски ПВО системи оборили су два украјинска авиона Су-24, који су лансирали ракете на поморску базу у Феодосији на Криму, саопштило је Министарство одбране Русије.

"Ноћас је, приликом одбијања напада украјинских оружаних снага уз помоћ авионских навођених пројектила у бази Феодосија, оштећен велики десантни брод 'Новочеркаск'. Руски ПВО системи с уништили два авиона тактичке авијације противника Су-24 у подручју места Жовтењ, 125 км североисточно од Николајева, који су лансирали авионске навођене ракете", наводи се у саопштењу.

Број жртава у нападу Оружаних снага Украјине на кримски град Феодосију порастао је на четири, саопштио је заменик начелника регионалног одељења Министарства за ванредне ситуације Игора Скуртул.

"До сада пет особа је повређено, једна је преминула", навео је Скуртул.

Лидер Крима Сергеј Аксјонов претходно је саопштио да је једна особа погинула, а да су две повређене.

"Оштећено је и шест стамбених објеката, на којима су углавном разбијени прозори. Шесторо људи је евакуисано у привремени смештај, а преостали станари су код пријатеља и родбине. Саобраћајна инфраструктура функционише нормално, нема ограничења за превоз путника", навео је.