Русија

Лидер ДНР: Покушавају да униште Србију, као што су некад Југославију - Срби учите на грешкама других

Амерички приручници више не функционишу, јер видели смо како су се завршиле револуције у Белорусији, Казахстану, поручује Денис Пушилин
Лидер ДНР: Покушавају да униште Србију, као што су некад Југославију - Срби учите на грешкама других© Tanjug/AP Photo/Marko Drobnjakovic

Сједињене Државе не могу да се помире са чињеницом да у центру Европе постоји држава која се не слаже са проамеричком позицијом, стога ће поново покушати да униште Србију, као што су својевремено сламали Југославију, навео је лидер Доњецке Народне Републике (ДНР) Денис Пушилин, коментаришући ситуацију у Србији.

"Победа коалиције актуелног председника Србије Александра Вучића на ванредним парламентарним изборима довела је до ситуације која се развија 'по већ увежбаним провереним шемама из америчких приручника'. Српска опозиција ризикује да упадне у замку коју су поставиле САД, покушавајући да им наметну идеју да актуелна власт не чини никакве напоре да 'врати Косово'", написао је Пушилин на Телеграму.

Како је додао, милитантни демонстранти треба да погледају у шта су се претвориле државе у којима су такве револуције успеле.

"Ако земљу воде проамеричке снаге, оне се сигурно неће бавити повратком 'Косова'. Из простог разлога, што су управо они бомбардовали Београд 1999. године, а потом распарчали државу 2008. године", напоменуо је.

Према његовим речима, САД поново покушавају да изврше државни удар у земљи која се држи политике која се њима не допада.

"Треба признати да су у последње време приручници почели прилично да подбацују, а револуције не успевају. Видели смо неуспех у Белорусији, па у Казахстану, па чак ни у Србији не иде по њиховим технологијама. А Срби који протестују треба да уче на грешкама других", закључио је Пушилин.

image